Stacks Image 257
Paste so v bistvu maziva (olje, sredstvo za zgoščevanje in dodatki) z višjo vsebnostjo sredstev za zgoščevanje in maziv. Glede na izbiro dodatkov, se lahko uporabljajo v več aplikacijah. Z našimi mazivi s trdnimi delci ali brez nudimo tribološko rešitev za vsako aplikacijo. Za mazanje pozicij, ki so izpostavljene ekstremnim temperaturam ali pozicij, ki so izpostavljeni vodi in kemikalijam. Naše visoko zmogljive paste nudijo zaščito pred trenjem, TRIBO in fretting koroziji.
Visoko temperaturne paste
Stacks Image 498
Turmolyb vrsta
Visoko temperaturo odporne mazalne in montažne paste, ki temeljijo na sintetičnih oljih z dodatkom molibden disulfida (MoS2). Imajo nizek koeficient trenja in so zato primerne za mazanje kovin z majhno toleranco in hrapavostjo. Paste so izjemno oksidacijsko odporne in preprečujejo obrabo in morebitno korozijo.
Stacks Image 505
Turmopast HTP vrsta
Visoko temperaturne paste na osnovi visoko viskoznih silikonskih olj in politetrafluoretilen (PTFE) zgoščevalca za mazanje kotalnih ležajev pri nizkih hitrosti. Paste so izredno adhezivne, temperaturno obstojne do 260°C in odporne na medije in staranje.
Mazivne in montažne paste
Stacks Image 491
Turmopast MA vrsta
Sintetične posebne paste za mazanje valjčnih in drsnih ležajev v ekstremnih pogojih uporabe. Paste so zaradi rafiniranih aditivov EP zelo odporne na pritisk in ustvarijo zaščitni film, ki je odporen na vodo in paro ter alkalije in kisline.
Stacks Image 484
Turmopast NBI 2 white
Mazivna in montaža pasta s čvrstimi mazalnimi delci proti koroziji in koroziji prilega, proti trenju in razjedanjem.
Večnamenski visoko zmogljivo mazivo za drsne in kotalne ležaje na vseh področjih industrije, tudi v težkih Drsni in kotalni ležaji splošno, stroji in naprave v tekstilni industriji, ventilatorji in pralni stroji.
Vsa drsna mesta kjer nastopajo pari materialov: Fe/Fe, Fe/druge kovine, druge kovine/ druge kovine in za nizke ter srednje drsne hitrosti. Za visoke statične in dinamične obremenitve lastovičjih in drugih oblikah vodil, mehanskih regulacijskih napravah ter povsod kjer je potrebno zagotoviti miren start in gibanje površin. Zelo dobra zaščita pred korozijo trenja in korozijo prilega tudi v najtežjih primerih uporabe (zahtevnejše izvedbe gredi z več zagozdami, puše, pesta, zobate gredi in ozobljenja). Preprečuje stik-slip tudi v pnevmatskih cilindrih, poveča učinek vpenjanja orodij v industriji obdelave kovin.
Stacks Image 475
Turmopast TAS vrsta
Pasta na osnovi sintetičnih ogljikovodikov, ki so primerni za mazanje in kot Anti-Seize pasta. Preprečuje zapeko vijakov, tečajev in zglobov.
Uporablja se v napravah za gorenje in žarenje, parnih kotlih, vroče parnih turbinah in električnih pečeh, v pogonskih napravah, pri gonilnih verigah, odprtih vozilih, pri verigah in premičnih vretenih za preprečitev sajastih mehurčkov.
Temperaturno uporabno področje: -30ºC do +1400ºC