Stacks Image 255
LUBCON ponuja širok izbor olj z vrhunskimi lastnostmi lezenja in vlaženja, prilagojenih za izpolnitev najvišjih operativnih zahtev.

Poleg klasičnih mineralnih olj, vam ponujamo široko paleto visoko zmogljivih sintetičnih olj, namenjenih zahtevam sodobnih proizvodnih procesov. Naša paleta izdelkov vključuje visoko in nizko temperaturna olja, odporna na vodo in medije, kot tudi izredno odporna na pritisk. V programu so tudi olja, ki ustrezajo H1 certifikatu za živilsko in farmacevtsko industrijo in biorazgradljiva olja za okoljsko občutljiva območja, kot so železnice, reke, morje,….
Biološko razgradljiva olja
Stacks Image 3557
Biolube
Biološko razgradljiva hidravlična in reduktorska olje na bazi sintetičnih olj.
Stacks Image 3574
Turmofluid Bio vrsta
Biološko razgradljiva reduktorska in hidravlična olja na osnovi sintetičnih estrov, z dobrimii nizko temperaturnimi lastnostmi in nizkim koeficientom trenja in s tem zmanjšanjem porabe energije.
Reduktorska in hidravlična olja
Stacks Image 3581
Turmofluid HLP vrsta
Hidravlična olja s stabilnimi temperaturno - viskoznostnimi lastnostmi, zanesljivo korozijsko zaščito in visoko odpornostjo na staranje. Pri ekstremnih obremenitvah nudijo izbrani EP aditivi zelo dobro zaščito pred obrabo. Dobro izločanje zraka in vode iz olja omogoča učinkovito obratovanje in vzdrževanje hidravličnega sistema. Za vse tipe hidravličnih naprav kjer so taka olja predpisana.
Stacks Image 3595
Turmofluid GV vrsta
Popolnoma sintetična, večnamenska olja za dolgotrajno mazanje zobnikov, hidravlike, ležajev in verig v širokem temperaturnem območju -40°C do 180°C.
Splošno dobra kompatibilnost z elastomeri in plastiko.
Stacks Image 3602
Turmofluid OM vrsta
Polnosintetična olja so transparentna in specialno koncipirana za sisteme mazanja, kjer se olje pri mazanju izgublja pri visokih temperaturah do 250 C. To olje ima vonj in ima glede na majhen razteznost površine izjemno zmožnost, da se razleze po površini, tako lahko doseže tudi pri ožji širini špranje, drsna mesta, kakor tudi svornik verige. Visoko molekularne, polarne molekule maziva preprečujejo, da bi olje zaradi centrifugalne sile odletelo in odkapljalo, tudi pri višjih hitrostih in temperaturah pri različnih sistemih verig.
Stacks Image 3609
Turmogearoil VG EP vrsta
Mineralna olja za zobata gonila je bilo razvito za močno obremenjene industrijske obrate. Vsebujejo močno učinkujoče dodatke, ki zavirajo obrabo (EP-aditivi), proti oksidante in snovi, ki preprečujejo korozijo.
Stacks Image 3616
Turmogearoil OM vrsta
EP - reduktorska olja s protiobrabnimi "Turmotec" aditivi. Omogočajo zagladitev zgornjih površin zob celo v primeru, če je ob uporabi konvencionalnega olja že prišlo do poškodb. S pomočjo kovinsko - organskih komponent ščitijo pred "pittingom" in pojavi "utrujanja materiala". Oksidacijsko stabilno osnovno olje omogoča skupaj z inhibitorji doživljensko mazanje reduktorjev do 40.000 obratovalnih ur pri temperaturah do 80 °C.
Stacks Image 3623
Turmogearoil PE vrsta
je multi - legirano sintetično olje z dobro zaščito pred obrabo in korozijo. To specialno olje ima le majhne izgube izparevanjem pri visokih temperaturah.
Njihova uporaba posebej primerna, kjer gre za večje izgube moči in energije, n. pr. polžni reduktorji. Zaradi zelo dobre temperaturne stabilnosti so primerna za bolj obremenjene stroje kot na primer pogoni mešal, kalandrov, papirnih strojev, ali v livarstvu v kolikor so ta mesta mazanja za glikolna maziva prilagojena.
Stacks Image 3630
Turmopoloil vrsta
Sintetična visoko zmogljiva reduktorska olja na osnovi poliglikola za visokie obremenitve. Imajo zelo visoko nosilnost in odlično temperaturno stabilnost in tako omogočajo podaljšane intervale menjave olja.
Olja za verige
Stacks Image 3569
Turmofluid B vrsta
Termično stabilno, izjemno oprijemajoče sintetično olje za mazanje verig. Tvori prozoren, dobro oprijemajoč in čvrst proti-obrabni mazalni film. namenjeno mazanju vseh vrst verig, predvsem tistih, ki delujejo pri povišanih temperaturah. Posebej dobri rezultati so se pokazali pri mazanju verig v sušilnih napravah, transportnih verigah v lesni in drugih industrijskih vejah, pri napravah z vročo vodo in paro ter pri raztezalnih napravah za folijo.
Temperaturno področje: – 30°C do +300°C.
Stacks Image 6957
Turmofluid UEL vrsta
Novo visokotemperaturno olje narejeno na osnovi izbranih sintetičnih materialov. Skrbno izbrani aditivi zagotavljajo izredno kemično in toplotno obstojnost, kar zagotavlja uporabo pri visokih temperaturah za daljši čas..
UEL vrsta je popolnoma prebarvljiva (preko lahko barvamo) in je zato še posebno priporočljiva za verige v lakirnicah.
Stacks Image 7078
Turmofluid HF vrsta
Specialno olje za verige zasnovano na sintetičnem olju z obstojnimi inhibitorji oksidacije in specialnimi EP-aditivi. TURMOFLUID 150 HF formira dobro oprijemljiv film, ki ščiti proti obrabi v temperaturnem področju do +250°C.
H 1 olja - olja za živilsko in farmacevtsko industrijo
Stacks Image 3644
Turmofluid LMI vrsta
Večnamenske olja, ki so nevtralnega vonja in okusa, primerne za živilsko industrijo, proizvodnjo pijač, kozmetiko in farmacevtsko industrijo. Olje zagotavlja odlično mazanje in zmanjšanje trenja.
NSFKosherHalal
Stacks Image 3651
Turmosynth VG vrsta
Olja na osnovi ogljikovodikov s parafinskimi sintetičnimi olji z obstojnostjo na visoke pritiske v širokem temperaturnem razponu. Olja imajo paket aditivov za visoko učinkovitost in odlično zaščito pred obrabo.
NSFKosherHalal
Stacks Image 3665
Turmosynthoil GV vrsta
Popolnoma sintetična olja za reduktorje in hidravliko, ki temeljijo na sintetičnih ogljikovodikih (SHC) za aplikacije, ki zahtevajo dolge servisne intervale menjave. Olja imajo nizko izgubo izhlapevanja in so zelo odporna na staranje in oksidacijo.
NSFKosherHalal
Stacks Image 3588
Turmosynthoil HTC vrsta
Visoko temperaturna olja verige brez vsebnosti čvrstih dlecev z INS/H1 odobritvijo za mazanje transportnih verig. Olja zmanjšajo porabo maziva na transportnih verigah v visoko temperaturnih pečeh in sušilnih strojih ter preprečijo nastanek karboniziranih depozitov kot tudi formacijo dima, celo pri visokih temperaturah.
InSKosherHalal
Stacks Image 3637
Turmosynthoil PG vrsta
Reduktorska olja na osnovi poliglikolov z zelo dobro zaščito pred obrabo, ki se uporabljajo v stožčastih in polžastih zobniških prenosih.Turmosynthoil PG serija pokriva širok temperaturni razpon in podaljšuje servisne intervale.
NSFKosherHalal
Stacks Image 3660
Turmosynthoil SKE vrsta
Sintetično visoko temperaturno olje za verige (PAO / ester) z NSF / H1 odobritvijo. Olja vsebujejo posebej izbrane EP-aditive, ki imajo visoko nosilnost in nudijo optimalno zaščito pred obrabo. So izredno odporna na staranje.
NSFKosherHalal
Kompresorska olja
Stacks Image 3675
Compguard FG vrsta
Kompresorsko olje na osnovi polialfaolefina (PAO) in dodatkov s INS / H1 odobritvijo za živilsko industrijo. Uporablja se v batnih, rotacijskih, in vijačnih kompresorjih na amoniak.
InSKosherHalal
Stacks Image 3682
Compguard HT vrsta
Popolnoma sintetično visoko temperaturo kompresorskoa olje na osnovi estraa z dodatki za aplikacije pri temperaturah do 220 ° C. Posebej primerno za batne in rotacijske lopatne kompresorje. Olja so netoksična, imajo nizko izhlapevanje in ostanke depozitov in so zelo odporna na oksidacijo.
Stacks Image 3689
Compguard MT vrsta
Popolnoma sintetična kompresorska olja (PAO / ester in dodatki) za dolgotrajno uporabo na srednje visokih temperaturah. Olja so nevtralna do elastomerov, imajo nizko stopnjo izhlapevanja in zanesljivo ščitijo pred obrabo in korozijo. Primerna so za batne, rotacijske lopatne in vijačne kompresorje.
Stacks Image 3696
Compguard PEB vrsta
Oksidacijsko odporna kompresorska olja (poliglikolester / ester) z nizkim hlapenjem. Preprečujejo poseben toplotni razpad in ostanke v rotacijskih kompresorjih. Ne mešajo se z mineralnimi ali olji PAO.
Rezilna olja, olja za obdelavo kovin
Stacks Image 3541
Diacut
Visoko kakovostno, popolnoma sintetično rezilno olje za rezanje, rezkanje in vrtanje vseh FE in NE kovin. Ponuja zelo dobro zaščito pred korozijo in obrabe in ga je mogoče uporabiti za visoke vrtilne hitrosti rezanja z dolgo življenjsko dobo.
Stacks Image 3543
Turmocut LMI vrsta
Popolnoma sintetično olje za rezanje. Idealno za mazanje v papirni in kartonažni industriji.
NSF
Stacks Image 3545
Turmocut SR
INS / H1 odobreno čistilno in konzervacijsko olje z zelo dobrimi lastnostmi mazanja in površinskega močenja za mazanje sistemov za razrez plošč v papirni in kartonažni industriji. Olja topijo lepila in ostanke papirnatih vlaken na nožu in jih ohranjajo ostre in s tem podaljšajo življenjsko dobo rezil.
InS
Specialna olja
Stacks Image 3706
Terrasol SWA vrsta
Biorazgradljiva maziva z dpdatki čvsrtih delcev za vdrževanje kretnic in aktuatorjev v železniškem sektorju. Tudi po dolgotrajni uporabi ne pustijo nobenih ostankov, vendar zagotavljajo optimalno površinsko močenje. V primeru dolgih mazalnih intervalov zagotovijo zadostno mazanje in zanesljivo zaščito pred obrabo.
Stacks Image 3713
Turmotherm vrsta
Olja za prenos toplote - primerna tudi za živilsko industrijo - na bazi sintetike ali mineralnih olj. Olja imajo odlično temperaturno stabilnost in dobro kompatibilnost do elastomerov in kovin.
Stacks Image 3720
Turmodent
Po vonju in okusu povsem nevtralno specialno olje za področje zobne tehnike. Običajna tesnila premazana s tem oljem se z vodo ali alkoholom za dezinfekcijo ne isperejo. Maže in neguje vse vrtalne glave, gnane z zrakom. Prav tako se mažejo mali reduktorji mehanskih vrtalnih strojčkov za zobe. Najbolje ga je uporabiti kot sprej po sterilizaciji vrtalnih glav.
Stacks Image 3727
Turmotexoil LP vrsta
Specialna olja za tekstilno industrijo, ki temeljijo na polsintetičnem in mineralnem olju, za mazanje pletilnih in šivalnih strojev, vključno z iglami.
Stacks Image 3734
Turmowoodoil vrsta
Termično stabilna, lepljiva, sintetična olja za zaščito in mazanje jeklenih trakov in verig kot tudi valjčkov v dvopasovnih stiskalnicah. Imajo nizko izgubo izhlapevanjem in ščitijo od korozije in obrabe. Nudijo zanesljivo mazanje pri visokih temperaturah.
Stacks Image 7707
TURMOFLUID MB-DL vrsta – olje za pripravne grupe
So specialna olja na bazi mineralnih olj z posebnimi lastnostmi dobrega oprijemanja in emulgiranja. Vsebujejo EP dodatke, antioksidante in antikorozivne aditive. Olje se s zračnim tokom enakomerno razprši po sistemu in s tem ovlaži vsa drsna mesta z temperaturno stabilnim zaščitnim slojem. Veže nase kapljice kondenza in preprečuje nastajanje ledu. Prah in delci ki nastajajo pri obrabi se dobro vežejo in ostajajo odmaknjeni od mazalnih mest. Specialni EP dodatki in dodatki za oprijemanje povečujejo zmožnost sprejemanja višjih pritiskov v sistemu in skrbijo za nemoteno delovanje vseh pnevmatsko gnanih strojev in orodij.
Olja za vakuum
Stacks Image 3744
Turmofluid VAC vrsta
Visoko kvalitetna olja, ki so na voljo v različnih ISO-VG razredih, na bazi ogljikovodikov za mazanje vakuumskih črpalke v nizkih in srednje velikih vakuumskih aplikacijah do 5 × 10-3 do 10-5 mbar.
Stacks Image 3751
Turmotempoil 400 vrsta
Visoko zmogljiva sintetična maziva z PFPE bazo in NSF / H1 odobritvijo. Na pritisk in kemikalije odporna vakuumska olja imajo odlične mazalne lastnosti pri visokih temperaturah in omogočajo dolge intervale mazanja.
NSF
Stacks Image 3758
Turmotempoil VG
Kemično in toplotno stabilni polimeri z nizko stopnjo izhlapevanja, visokim stabilnostjo na pritisk in oksidacijo stabilnost, kot tudi dobro združljivostjo na materiale od elastomerov do kovin za uporabo v kisikovih in vakuumskih aplikacijah.
Motorna olja
Stacks Image 7698
TURBO MT 10W/40
Odlično motorno olje s 3M kombinacijo aditivov, ki ščitijo pred trenjem in obrabo. 3M pomeni uporabo v treh pomenih in sicer: celoletno uporabo v vseh pogojih, večnamensko olje za Ottove in diesel motorje ter mikroskopsko zagladitev neravnin na površini pri visokih obremenitvah brez izgube materiala. Izpolnjuje najvišje zahteve evropskih in mednarodnih izdelovalcev motorjev. Za mazanje brez obrabe, v vseh motorjih ob podaljšani uporabi olja glede na predpisano.
Stacks Image 7700
TURMOMIX 200
Motorno olje za brezpepelno in brezdimno mazanje dvotaktnih motorjev. Omogoča najnižjo koncentracijo olja v gorivu n.pr. mešalno razmerje 1:200 namesto 1:50.Po vonju nevtralno olje je lahko za "samomešljivo" mazanje bencinu, bencin/alkoholu, ki ga dodamo v rezervar. Po potrebi ga lahko dodajamo preko dozirnih avtomatov (nastaviti manjšo črpalno količino).Za vse tipe dvotaktnih motorjev: kosilnice, motorne žage in motorna kolesa vseh vrst. Zaščita okolja je praktično dana z zmanjšano porabo olja.