Stacks Image 253
Masti na mineralni ali sintetični osnovi najviše kvalitete

Za visoke in nizke temperature, visoke obremenitve (EP), visoke hitrosti vrtenja (High Speed)​​, biološko razgradljive, odporne na vodo in oksidacijo, zračenje in visoki vakuum. Od masti baziranih na mineralnem olju za umirjene pogoje obratovanja do masti baziranih za sintetičnih oljih za ekstremne pogoje delovanja. Visoko kvalitetne masti nudijo ne samo odlično zaščito od trenja, obrabe in korozije, temveč tudi podaljšajo življenjsko dobo opreme.
Specialne masti za zmanjšanje hrupa
Stacks Image 1168
Sintono GPE vrsta
Specialna mast na osnovi estra s polyureo za dolgotrajno in trajno mazanje, Testirana za zmanjšanje grupa.
Stacks Image 1196
Sintono MEGA vrsta
PFPE s polyureo za najboljšo temperaturno in oksidacijsko stabilnost.
Stacks Image 1194
Sintono TERRA vrsta
Biološko razgradljiva mast. Za uporabo u železniškem transportu (prirobnice, tračnice in železniška vozila).
H 1 - certificirane masti za uporabo v živilski in farmacevtski industriji
Mineralne in sintetične specialne masti za živilsko in industrijo pijač ter famacijo z NSF/INS H1 certificikatom. Na voljo v NLGI razredih od 00 do 3.
Stacks Image 6357
Turmosynthgrease AL vrsta
Večnamenske masti narejene na osnovi olja za živilsko industrijo in posebnem aluminijevem zgoščevalcu. Primerne je za vodila, drsne komponente, kot tudi ležaje. Masti delujejo v širokem temperaturnem območju.
Temperatura (ºC): -30 do +120.
NSFKosherHalal
Stacks Image 6364
Turmosynthgrease ALN vrsta
Temperaturno in oksidacijsko stabilne, sintetične specialne masti vsebujejo polialfaolefin (PAO) in aluminij kompleksno milo za mazanje kotalnih in drsnih ležajev pri nizkih in srednjih vrtljajih. Imajo zelo nizek koeficient trenja in dobro zaščito pred korozijo in obrabo.
Temperatura (ºC): -50 do +180.
NSFKosherHalal
Stacks Image 547
Turmosynthgrease W vrsta
Večnamenske izjemno odporne masti na vodo in medije, ki vsebujejo belo olje in kalcijev zgoščevalec z odlično zaščito pred obrabo za mazanje kotalnih in drsnih ležajev, sklepov in vodil.
Temperatura (ºC): -30 do +110.
NSF
Drsna sredstva
Stacks Image 7167
Turmooxygen vrsta
Drsna sredstva za ventile in armature v tehnološkem sektorju kisika. Uporaba predvsem pri proizvodnji jekla, kisikovih aparatov v zdravstvu, kot tudi potapljaških centrih in v vseh ostalih aplikacijah s kisikom. Masti so BAM testirane in odobrene.
Masti za zobniške prenose
Stacks Image 1224
Turmogeargrease vrsta
Semifluidi za mazanje specialnih zobniških prenosov na osnovi mineralnih olj in sintetičnih olj.
Masti za velike obremenitve, velike hitrosti, visoke in nizke temperature
Stacks Image 1217
Thermoplex ALN vrsta
Posebna sintetična mast na osnovi sintetičnih ogljikovodikov in estra z aluminijskim milom. Ima visoko nosilnost, dobro zaščito pred obrabo in je posebno uporabna pri visokih temperaturah.
Stacks Image 1215
Thermoplex LME vrsta
Za velike obremenitve, visoke hitrosti vrtenja in visoke temperature, bazirana na perfluoriranih polietrih in estru s posebnim litijevim milom.
Stacks Image 1213
Thermoplex TTF vrsta
Specialna mast za nizke temperature do -70°C
Nizko temperaturne masti za velike obremenitve, antikorozivno zaščito, za nizek moment trenja tudi pri večjih hitrostih
Stacks Image 1175
Turmogrease Highspeed vrsta
Masti za najvišje hitrosti vrtenja
Faktor hitrosti (d x n) do 2.500.000
Stacks Image 1182
Turmogrease Hitemp vrsta
Brez silikona, popolnoma sintetična visoko temperaturna mast iz polifenil etra (PPE) i estra s posebnimi aditivi za visoke mehanske in toplotne obremenitve.
Visoko temperaturne masti
Stacks Image 622
Turmotemp II/400 vrsta
Visoko temperaturne masti z visoko termično stabilnostjo in optimalno zaščito pred obrabo. So zelo odporne na medije in se uporabljajo predvsem v ležajih in konvejerjih v visoko temperaturnih območjih.
Temperatura(ºC): -90 do +300
Stacks Image 631
Turmotemp II/400 CL vrsta
Visoko temperaturne masti z visoko termično stabilnostjo in optimalno zaščito pred obrabo. So izjemno medijsko odporne in narejene za uporabo v jedrski in vakuumski industriji.
Stacks Image 635
Turmotemp LP vrsta
Edinstvene masti iz fluoriranih polietrnih oljih (PFPE) z posebnim litijevim milom z nadpovprečno zaščito pred korozijo in obrabo. Še posebej primerne so za dolgotrajno uporabo v papirni in kartonski industriji.
Stacks Image 637
Turmotemp N vrsta
Mast za ekstremne pogoje, zelo visok pritisk, vakuum, zračenje in kemično odpornost. Prav tako se priporoča za mazanje kotalnih ležajev kot so cilindrični, sferni i valjčni ležaji, itd..
Stacks Image 633
Turmogrease NBI 300 BP
Visoko temperaturna mast na osnovi PFPE in estra v kombinaciji s polyureo, še posebej za mazanje valjčnih ležajev ki delujejo u vlažnih pogojih ob odlični zaščiti pred korozijo in širokem temperaturnem območju od -40 °C do +200 °C.
Stacks Image 629
Ultratherm vrsta
Specialna mast ULTRATHERM 2000 je narejena na osnovi našega Lubcon specialnega olja iz serije Ultrathermoil, to je polimer z majhno molekularno težo in strukturo perfluoriranega polietra.
ULTRATHERM 2000 je termično in kemično najobstojnejši proizvod, ki trenutno obstaja na trgu maziv.
Ta mast se uspešno uporablja, ko temperaturni in/ali kemični vplivi v primeru dolgoročnih mazanj izključijo uporabo konvencionalnih ali ostalih specialnih maziv.
Odprti zobniki, drsne površine in drsni ležaji
Stacks Image 654
Grizzlygrease No. 1
je mast za odprte zobniške prenose, razvita po najnovejši tehnologiji in znanjih.
V nasprotju s konvencionalnimi mazivi za mazanje zobniških vencev na osnovi bitumna se lahko z GRIZZLY GREASE No. 1 mažejo tudi kotalni in drsni ležaji, zglobi, puše ter odprti zobniki.
Stacks Image 656
Grizzlygrease No. 2
se priporoča za mazanje krogličnih in kotalnih ležajev kot tudi za drsne ležaje / puše, ki so podvrženi (obremenjeni) vibracijam.
Zaradi visoko-temperaturnih lastnosti je GRIZZLY GREASE No.2 primerna za široko področje uporabe, posebno tam, kjer nastopajo izjemno težke obremenitve in visoke temperature.
Stacks Image 658
Grizzlygrease No. 3
je izredno lepljiva EP-mast za počasi vrteče kotalne in drsne ležaje, drsne površine in ne vsebuje čvrste mazivne ddodatke.
Univerzalne, večnamenske masti visokih performans
Stacks Image 715
Turmogrease CAN vrsta
Vodoodporne in visokotlačne masti na osnovi mineralnega olja z kalcijevim zgoščevalecem za dolgoročno in trajno mazanje kotalnih in drsnih ležajev.
Stacks Image 705
Turmogrease CAK vrsta
Na kalcijevem sulfonatu bazirana specialna mast za dolgoročno mazanje v vlažnih (mokrih) okoljih in pod vplivom slane vode (morja).
Tudi pri mešanju z vodo zadrži prvotno konsistenco in se ne izpere.
Stacks Image 707
Turmogrease Li vrsta
Masti na osnovi posebnih litijevih mil so namenjena dolgotrajnemu mazanju pri visokih obremenitvah z odlično zaščito pred korozijo in staranjem za uporabo v širokem temperaturnem razponu.
Stacks Image 709
Turmogrease N vrsta
Sintetična mast za dolgoročno in doživljenjsko mazanje v različnih industrijskih aplikacijah. Ester bazna olja z PU zgoščevalcem so izredno odporna na vodo in medije.
Stacks Image 711
Turmogrease NM vrsta
Večnamenske masti na osnovi mineralnega olja za različne vrste mazanja v industrijski proizvodnji. Imajo izjemno visoko nosilnost in nudijo visoko zaščito pred obrabo.
Stacks Image 713
Turmoplex vrsta
Večnamenske masti na osnovi mineralnih olja za mazanje vseh vrst kotalnih ležajev in tudi zobniških prenosov in vodil pri obratovalnih temperaturah od -30°C do 120°C
Stacks Image 703
Turmogrease HDC
Mast z kalcijevim sulfonatnim kompleksnim milom in bazirana na mineralnem olju z izjemno obstojnostjo na vodo in medije. Pri stalnem vplivu vode se mast nikoli ne izpere in ne meša z vodo.
Zagotavlja odlične mazalne in proti korozijske lastnosti tudi pri visokih obremenitvah zaradi odlične kombinacije trdilca in aditivov.

------------

Vse masti so dobavljive v konzistencah NLGI od 000 do 6.

BROŠURE
Stacks Image 6376
TURMOGREASE LI 802 EP
THERMOPLEX 2 TML
Stacks Image 6381
Stacks Image 6395
HIGH SPEED - VELIKE HITROSTI
EKSTREMNE OBREMENITVE
Stacks Image 6397
Stacks Image 6404
ZMANJŠEVANJE HRUPA