Stacks Image 285
Sekundarne vakuumske črpalke, difuzijske ali turbo-molekularne črpalke, delujejo do vakuuma od 10-3 in vse do 10-9 mbar. Tudi do 10-12 mbar lahko nastane pri ultra-vakuumu. Pri tako nizkih, atmosferah, so maziva predmet visokih kemičnih in oksidacijskih vplivov in morajo izpolnjevati določene kriterije. Viskoznosti razredi LUBCON vakuumskih olj so prilagojeni temperaturam vakuumskih črpalk. Sintetična olja imajo zelo nizek tlak nasičenja in tako dosežejo želeni vakuum. V visokem in ultra visokem vakuumu LUBCON vakuumske masti in olja zagotovijo optimalno in dolgotrajno delovanje črpalke. Odporne so na jedrsko sevanje, oksidacijo, visoke temperature in jih je mogoče uporabiti pri vseh plinih.
T.K.I. MOKRE VAKUUM ČRPALKE
Stacks Image 7063
Turmofluid VAC 65-800
Specialno olje na osnovi visoko rafiniranih ogljikovodikov z nizkim vreliščem za področje nevtralnih plinov, kot so dušik ali argon. Ima nizek parni tlak in se lahko uporabljajo za mazanje sekundarnih vakuumskih črpalk npr. difuzijske črpalke do pribl. 8.000 ur.
Stacks Image 7065
Turmotempoil VAC 46
Na osnovi PFPE, oksidacijsko in temperaturno odporna vakuumska olja serije Turmotempoil VAC. Olje ima nizko stopnjo izgube zaradi izparevanje, nizko strdišče in je nevtralno do elastomerov.
Stacks Image 7061
Sintono VAC fluid 75 N
Kemično in toplotno obstojno vakuumsko olja za mazanje difuzijskih črpalk, področje kisika ali agresivne sredine. Ima nizek parni tlak kot tudi visoko stabilnost hidrolize. Specialno olja omogoča končni vakuum vse do 10-9 mbar in delovanje do 16.000 ur.
SUHO VAKUUMSKE ČRPALKE
Stacks Image 7059
Turmotemp II/400 VAC 2
Izjemno temperaturno odporna vakuum mast na osnovi PFPE z zelo dobrim mazalnim in tesnilnim učinkom. Združljiva z materiali, ima zelo nizke izgube zaradi izhlapevanja in je primerna za mazanje do 10-6 mbar.
Stacks Image 7057
Ultratherm 2000
Vakuumska za mast z izjemnim mazalnim in tesnilnim učinkom za visoki vakuum do 10-9 mbar. Mast je izjemno kemijsko in temperaturno odporna in omogoča zanesljivo obratovanja do 24.000 ur. Ima zelo nizko izhlapevanje in se lahko uporablja za dolgotrajno mazanje turbo-molekularno vakuumskih črpalk.
Stacks Image 7055
ULTRAVAC 1002
Na visoko tlak stabilna, premium vakuumska mast z belimi trdnih mazivi z odlično temperaturno obstojnostjo v ultra visokem vakuumuj. Posebej odporna na temperaturo in oksidacijo, ima ekstremno visoko nosilnost in je primerna za vse pline. Omogoča dolgotrajno mazanje vse do 24.000 ur do 10-12 mbar.