Stacks Image 3405
Zobniški prenosi
Stacks Image 6560
Thermoplex ALN 1001/00
Specialna sintetična mast za visoke temperature na osnovi sintetičnih ogljikovodikov z delno sintetičnim posebnim zgoščevalcem z visoko kovinsko afiniteto. Idealna za drsne in valjne ležaje pri povprečnih hitrostih in sicer do vrednosti hitrosti (n x dm) do 700.000. Optimalna uporaba je še posebej v pogojih, kot so hladna in topla voda, kakor tudi pri oscilacijah. Odlična je tudi za mazanje linearnih vodil in špindlov.
Stacks Image 6562
Turmogrease Highspeed L 251
Nizko viskozno litijevo kompleksno mazivo z minimalno začetno odpornostjo, nizkim koeficient trenja in odlično zaščito pred rjo. Priporočena je še posebej primeren za orodja vrtalnih glav na CNC strojih, zaradi svojih nizkotemperaturnih lastnosti v aplikacijah za visoke hitrosti.
Rotacijski spoji
Stacks Image 6564
Turmogrease Highspeed L 252
Nizko viskozna mast na bazi Ester/PAO temelji z litijevim zgoščevalcem NLGI razreda 2-3 za maksimalne hitrosti do 2,2 Mio. n • dm. Viskoznost baznega olja pri 40 ° C je 25 mm2 / s. Mast je izredno lepljiva, odporna na vodo in hladilne tekočine ter zanseljivo zmanjša hrup kot tudi trenje in obrabo. Priporočena je še posebej primeren za orodja vrtalnih glav na CNC strojih, zaradi svojih nizkotemperaturnih lastnosti v aplikacijah za visoke hitrosti.
Priporoča se za hitro vrteče ležaje vreten in cilindrične kotalne ležaje premera do d=100 mm notranjega obroča.Mast se lahko deklarira kot univerzalna mast za hitro vrteče kotalne ležaje.