Stacks Image 20491
Olja
Mazanje zobniškega prenosa iz motorja na polž
Stacks Image 8049
Turmogearoil PE vrsta
je multi - legirano sintetično olje z dobro zaščito pred obrabo in korozijo. To specialno olje ima le majhne izgube izparevanjem pri visokih temperaturah.
Njihova uporaba posebej primerna, kjer gre za večje izgube moči in energije, n. pr. polžni reduktorji. Zaradi zelo dobre temperaturne stabilnosti so primerna za bolj obremenjene stroje kot na primer pogoni mešal, kalandrov, papirnih strojev, ali v livarstvu v kolikor so ta mesta mazanja za glikolna maziva prilagojena.
Stacks Image 8051
Turmogearoil OM vrsta
EP - reduktorska olja s protiobrabnimi "Turmotec" aditivi. Omogočajo zagladitev zgornjih površin zob celo v primeru, če je ob uporabi konvencionalnega olja že prišlo do poškodb. S pomočjo kovinsko - organskih komponent ščitijo pred "pittingom" in pojavi "utrujanja materiala". Oksidacijsko stabilno osnovno olje omogoča skupaj z inhibitorji doživljensko mazanje reduktorjev do 40.000 obratovalnih ur pri temperaturah do 80 °C.
Ostala olja
Stacks Image 8058
Turmofluid ED 13 - 400 ml Spraj
Redko tekoče, po vonju nevtralno olje za brizganje, ki zanesljivo prepreči deformacije in obrabo. Kratkotrajno nudi korozijsko zaščito, izrinja vodo in ščiti pred plazečim se tokom. Močno korodirani in težko gibajoči šarniri ali vodila se sprostijo in gibanje postane lahko. Zelo dobro za mazanje mehanizmov zapiranja plastenk in steklenic v industriji pijač. Univerzalno olje za vsako delavnico.
Stacks Image 8060
Turmofluid LMI 300 - 400 ml Spraj
Sintetična tekočina za mazanje, ki se jo lahko uporabi v tehniki živilske industrije kot "olje pri živilih", prav tako tudi v tekstilni industriji kot "olje za šivanke in platine.
Za vsa mesta mazanja in trenja v industriji živil, pijač in kozmetični industriji, ki se jih mora vzdrževati s fiziološko nenevarnim oljem.
Kot sredstvo za ločevanje in drsno sredstvo pri proizvodnji izdelkov v pekarnah.
Za mazanje igel, platin kot tudi za ležišča vodil za pletilne in tkalne stroje na področju tekstila.
NSFKosherHalal
Čiščenje
Stacks Image 8047
Turmoclean KVM
Zelo hitro in učinkovito čisti orodja, izmetače, šobe in vročevodne cevi pri vaših ekstrudorjih in strojih - brez razstavljanja orodja, torej kar med delovnim procesom. Olajša hitro menjavo enega osnovnega materiala z drugim in s tem poveča ekonomičnost stroja. Odstranjuje trde in odporne nečistoče ter sledi oksidacije in razpok.
Primeren je za čiščenje naslednjih termo-plastičnih-materialov po delovnem procesu:
ABS, CA, PMMA, PA, PC, PETP, PBTP, HDPE, LPDE, POM, PP, PS, PSU, PVC, PVDF, SAN in TPU.